Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Gradišci

 

Aktuelnosti

Pretresi i rasprave zakazane za 22. maj 2020. god. odgađaju se do daljnjeg

OBAVJEŠTAVAMO sve stranke, punomoćnike-advokate, ostale učesnike u sudskim postupcima kao i sve građane, da je Osnovni sud u Gradišci pretrese i rasprave zakazane za 22. maj 2020. god. odgodio do daljnjeg...

21.05.2020.

Obavještenje za prijem i otpremu

Obavještavamo stranke, advokate i sve građane da je kancelarija za prijem i otpremu pošte Osnovnog suda u Gradišci počela sa neposrednim i ličnim prijemom podnesaka od strane stranaka u svim predmetima kao i uručenjem sudskih pismena strankama i punomoćnicima-advokatima putem advokatskih fahova.

15.05.2020.

Izvještaji i statistika o radu suda 14.04.2020.

više

Pozdravna riječ

Predsjednik suda

Odlučili smo da Vam se ovim putem približimo u komunikaciji, predstavimo naše djelovanje i usluge, olakšamo snalaženje i kontakt s nama kao i da Vam približimo pravosuđe koje se često doživljava kao strana i udaljena institucija.

01.02.2018.

više

Prijava sumnje na korupciju i druge nepravilnosti
Sudski predmeti – online
Brzi linkovi
Često postavljana pitanja

Kako sprovesti ostavinski postupak

Kada lice koje ima stalno prebivalište na području opština Gradiška i Srbac umre, Osnovni sud u Gradišci ili notar kao sudski povjerenik utvrđuje ko su nasljednici umrlog, koja imovina sačinjava njegovu zaostavštinu i koja prava iz zaostavštine pripadaju njegovim nasljednicima.

27.03.2017.

Kako mogu doći do informacije o postupanju po predmetima

Informacije o postupanju po predmetima ne daju se elektronskom poštom, već je potrebno obratiti se sudu podneskom u pismenoj formi, navesti tačan broj predmeta, podnesak potpisati i navesti adresu.

22.03.2017.

više